Lisa Löfqvist blogg

The not so glamorous life of a frilansande operasångerska…

Rømø

Till sist kom vi iallafall iväg och kom fram vid 21-tiden på torsdagskvällen till Rømø. Vi har ju varit där tidigare och alla längtade efter att komma iväg och rida nästa dag.

Tyvärr var det inte de rid-guiderna som vi redan kände i stallet eftersom de var på Island på spaning efter nya hästar. Hon som var vikarie visade sig vara en sur dansk tant som inte ens tinade upp när Gianni smörade. Vi hade bokat en tur för hela familjen och det var tur för då slapp vi den sura danskan och fick istället en jättetrevlig tysk kvinna som hette Sabine. Hon och hennes familj hade precis flyttat dit från Tyskland och börjat jobba med islandshästarna. Hon berättade att hon hade kommit till Rømø första gången när hon var 8 år gammal och redan då bestämt sig för att där ville hon bo när hon blev stor. Men det hade inte blivit så förrän nu. En tragisk händelse hade öppnat ögonen och fått henne att äntligen göra slag i saken och flytta till Rømø. Familjens son hade omkommit i en bilolycka året dessförinnan och det hade fått henne att inse livets flyktighet.

Vi fick en härlig tur genom skogen och ner på de milsvida stränderna. Solen sken och det var milt i luften och även om den sura danskan hade gett mig en ganska trött häst, trots att jag bad om en snabb, så var det återigen en underbar förmiddag till häst. Efter tre timmars ridning åkte vi ner till hamnen och käkade och sen styrde vi kosan mot Berlin.

 

Nästa Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Lisa Löfqvist blogg

Tema av Anders Norén